Je onderbewuste geeft je het alternatief!
Je onderbewuste geeft je het alternatief!

Praktijk voor hypnotherapie

Karen Kramer-Medema

Henriëttedreef 12

3561 JV Utrecht

_030-2660665_

info@onderbewustalternatief.nl

logo

Imaginatie

sessieBinnen de hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van diverse technieken. Een aantal ervan beschrijf ik op deze pagina’s. Deze opsomming is echter niet volledig en bovendien loopt het gebruik van verschillende technieken ook wel eens in elkaar over.

Imaginatie

is het werken met innerlijke beelden. In een trancetoestand - die lijkt op dagdromen - kun je je openstellen voor innerlijke beelden en ervaringen. Deze kunnen je helpen meer inzicht in jezelf te krijgen of gevoelens of gedrag te beïnvloeden.

Zoals je geest in dromen gebruik maakt van innerlijke beelden om je ervaringen van de dag te verwerken en een plaats te geven, zo kun je ook in een imaginatie of visualisatie deze innerlijke beelden gebruiken.

Hierbij kan het gaan om een passieve imaginatie, waarbij je zonder zelf iets te hoeven zeggen volledig kunt opgaan in jouw innerlijke weergave van de beelden die ik je aanreik. Vaak zal ik je echter ook vragen iets te vertellen van de beelden die je ervaart, zodat ik me daarbij kan aansluiten en er een wisselwerking ontstaat, die richting geeft aan het proces.

Imaginatietechnieken kunnen onder andere goed werken bij het beter concentreren, leren ontspannen (ook bij slaapproblemen), bij pijnklachten of bij gedragsverandering (zoals bijvoorbeeld afvallen of stoppen met roken).
volgende pagina
Op behandelingen in mijn praktijk zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing.