Je onderbewuste geeft je het alternatief!
Je onderbewuste geeft je het alternatief!

Praktijk voor hypnotherapie

Karen Kramer-Medema

Henriëttedreef 12

3561 JV Utrecht

_030-2660665_

info@onderbewustalternatief.nl

logo

Klassieke suggesties

spiraalBinnen de hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van diverse technieken. Een aantal ervan beschrijf ik op deze pagina’s. Deze opsomming is echter niet volledig en bovendien loopt het gebruik van verschillende technieken ook wel eens in elkaar over.

Eén van de essenties die kenmerkend is voor de trancetoestand waarmee in hypnotherapie gewerkt wordt, is de gevoeligheid voor

suggestie

. Het onderbewuste neemt dingen die gezegd worden tegen iemand die in trance is, als het ware gemakkelijk voor waarheid aan.

In de stereotiepe beeldvorming over hypnose (zoals je hypnose nog wel eens tegenkomt in films of shows) staat deze werking van hypnose vaak centraal; bijvoorbeeld: je gelooft dat je nog nooit gerookt hebt of alle chocolade smaakt ineens naar spruitjes. Dit soort kort-door-de-bocht suggesties houden in werkelijkheid over het algemeen echter niet lang stand.

Klassieke suggesties kunnen echter mits zorgvuldig geformuleerd, wel een belangrijke rol spelen in bijvoorbeeld therapieën gericht op gedragsverandering en zullen vaak gebruikt worden in aanvulling op andere technieken.
volgende pagina
Op behandelingen in mijn praktijk zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing.