Je onderbewuste geeft je het alternatief!
Je onderbewuste geeft je het alternatief!

Praktijk voor hypnotherapie

Karen Kramer-Medema

Henriëttedreef 12

3561 JV Utrecht

_030-2660665_

info@onderbewustalternatief.nl

logo

Kinderen met buikpijn

Ongeveer 5 tot 10% van de kinderen in Nederland heeft last van chronische buikpijn. Vaak in combinatie met harde of juist heel zachte ontlasting. Het is voor deze kinderen en hun ouders een ware worsteling. Klachten hebben veel invloed op allerlei aspecten van het dagelijks leven: stemming, schoolgaan, omgang met andere kinderen en ervaren van plezier.

Bij de meeste kinderen worden er, na onderzoek door huisarts of kinderarts, geen afwijkingen in de darmen gevonden. We spreken dan van “functionele buikpijn” of van “prikkelbare darm syndroom“. Bij kinderen met prikkelbare darmen reageren de darmen overgevoelig op allerlei gewone prikkels zoals voedsel, emoties en te veel stress.

Hypnotherapie blijkt voor veel kinderen heel goed te helpen om deze pijnklachten te verminderen. Door de oefeningen, die in de therapiesessies worden aangeleerd en die thuis worden geoefend, kun je met je gedachtebeelden je darmwerking en pijnbeleving beïnvloeden.

Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Samenwerkende PDS-therapeuten. Ook de NPO2 tv-documentaire "Hypnose op recept" is een aanrader om te bekijken.
volgende pagina
Op behandelingen in mijn praktijk zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing.